Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | USA
Basel - Basilej | Bern | Geneve- Ženeva | Lausanne | St.Gallen | Zürich - Curych
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: hladka a polohruba muka v Nemecku  (Přečteno 109309 krát)
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« : Prosinec 13, 2011, 04:25:58 pm »

ahojte,

rada by som vedela, podľa akého klúča nájdem v Nemecku polohrubu a hladkú múku. Na múkach existuju len označenia Type plus číslo, ale ani za nič sa neviem dopátrať, či to má znamenať hladkú alebo polohrubú múku. Kedže pečiem vianočné pečivo a recepty mám v slovenčine, musím sa riadiť podľa nich.
Mohol by mi s týmto niekto pomôcť?
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #1 : Prosinec 13, 2011, 05:03:53 pm »

Vsechna normalni mouka je hladka.
Polohrubou hledej tady ve foru...
http://www.google.de/cse?cx=partner-pub-3043872535825481%3A3kf2un-cqn1&ie=UTF-8&q=polohrub&sa=Suche&siteurl=www.mnichov.de%2F#gsc.tab=0&gsc.q=polohrub&gsc.page=1
http://mnichov.de/mkportal/modules/wiki/index.php/Mouka_-_muka

Myslim ale, ze to na te wiki strance Mouka neni zcela presne, nekde jsem drive cetl, ze ten Wiener Griessler je polohruba.
Mozna ti pomuze i neco jako toto
http://www.google.de/search?hl=de&q=halbgriffiges+mehl&btnG=Suche&meta=
http://www.kuechengoetter.de/rezepte/warenkunde/189355/Mehl.html
(hledej "halbgriffiges")
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #2 : Prosinec 13, 2011, 05:59:52 pm »

diky moc, hned som mudrejsia Mrknutí
Zaznamenáno
David
Zakladatel

*

Karma: 45
Příspěvků: 2556


:)


WWW
« Odpověď #3 : Prosinec 13, 2011, 07:07:45 pm »

Ve wiki najdeš článek o mouce v Německu
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #4 : Prosinec 14, 2011, 10:15:29 am »

Ten je uz mezi temi linky u mne nahorte, jen mam dojem, ze "instantmehl" nema nic spolecneho s hrubosti, ale max. s lepivosti/slozitosti zpracovani (ten odstraneny lepek). Proto nahore zaroven ty linky na nemecke zboziznalstvi.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Macouch



Karma: 21
Příspěvků: 310



« Odpověď #5 : Prosinec 15, 2011, 02:51:07 pm »

Po precteni toho clanku ve WIKI mi to nedalo a otevrela jsem ty pytliky co tu mame. :-)
Nase polohruba mouka odpovida te "doppelgriffiges Mehl"   http://www.mnichov.de/mkportal/modules/wiki/index.php/Soubor:Wiener_griessler.jpg  ja ji kupuju treba v Tengellmannu.

Mozna neni uplne stejna ale asi nejpodobnejsi. A urcite neni jako hruba. Takze ve Wiki je to bohuzel popsano spatne.
« Poslední změna: Prosinec 15, 2011, 02:56:55 pm od Macouch » Zaznamenáno
David
Zakladatel

*

Karma: 45
Příspěvků: 2556


:)


WWW
« Odpověď #6 : Prosinec 15, 2011, 04:55:08 pm »

Takže instant i doppelgriffig je polohrubá mouka jaká pak odpovídá hrubé mouce?
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #7 : Prosinec 15, 2011, 11:01:08 pm »

Takže instant i doppelgriffig je polohrubá mouka jaká pak odpovídá hrubé mouce?
Instant je podle mne neco uplne mimo hrubosti - proste mene hrudkuje.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
KP



Karma: 1
Příspěvků: 25


Walking man


WWW
« Odpověď #8 : Prosinec 16, 2011, 09:51:47 am »

tuto temu som vzdala pred 15 rokmi  Škleb ...
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Switzerland.cz © 2024


Zahnarzt München |